10 Tips voor duurzaam professioneel schoonmaken

10 Tips voor duurzaam professioneel schoonmaken

Als facilitaire groothandel begrijpen we hoe belangrijk het is om schoonmaakdiensten te leveren die niet alleen effectief zijn, maar ook milieuvriendelijk. Hier zijn tien tips om je schoonmaakprocessen duurzamer te maken, gericht op professioneel gebruik. 

1. Gebruik milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen 

Kies voor duurzame schoonmaakproducten met milieukeurmerken zoals het EU Ecolabel. Deze producten bevatten minder schadelijke chemicaliën en zijn biologisch afbreekbaar, wat beter is voor zowel schoonmakers als het milieu. 

2. Investeer in duurzame schoonmaakapparatuur 

Duurzaam schoonmaakapparatuur zoals waterzuigers en schrobmachines zijn vaak energiezuiniger en effectiever. Let op energielabels en functies die water- en chemicaliënverbruik minimaliseren. 

3. Opleiding en bewustwording van personeel 

Zorg ervoor dat je schoonmaakpersoneel getraind is in duurzame schoonmaaktechnieken. Dit helpt bij efficiënter gebruik van producten en minimalisatie van afval. 

4. Gebruik microvezeldoeken 

Microvezeldoeken zijn herbruikbaar en hebben minder schoonmaakmiddelen nodig. Ze zijn zeer effectief in het verwijderen van vuil en bacteriën, wat de noodzaak voor chemische reinigers vermindert. 

5. Implementeren van dosering en verdunning systemen 

Doseersystemen zorgen ervoor dat schoonmaakmiddelen in de juiste hoeveelheden worden gebruikt, wat verspilling voorkomt en de milieu-impact vermindert. 

6. Efficiënt watergebruik 

Optimaliseer waterverbruik door investeringen in systemen die water recyclen of die werken met een lager verbruik. Leer je team alleen de nodige hoeveelheid water te gebruiken tijdens schoonmaakwerkzaamheden. 

7. Afvalbeheer en recycling 

Implementeer een effectief afvalbeheersysteem en moedig het scheiden van afval aan. Denk hierbij aan recycling van materialen zoals verpakkingen van schoonmaakproducten en lege containers. 

8. Energiezuinige verlichting en apparatuur 

Als je schoonmaakactiviteiten 's avonds plaatsvinden, zorg dan voor energiezuinige verlichting zoals LED-lampen. Dit kan aanzienlijk bijdragen aan energiebesparing. 

9. Gebruik van groene chemie 

Kies, waar mogelijk, voor schoonmaakproducten die gebaseerd zijn op groene chemie. Deze producten zijn minder schadelijk voor het milieu en verbeteren de luchtkwaliteit binnenshuis. 

10. Regelmatige evaluatie en verbetering 

Voer regelmatig evaluaties uit om te zien waar verdere verbeteringen mogelijk zijn. Dit kan variëren van het updaten van apparatuur tot het aanpassen van schoonmaakprocedures voor betere duurzaamheid. 

Door te investeren in duurzame producten en processen kunnen we niet alleen bijdragen aan een groenere toekomst, maar ook kosten besparen en een gezondere werkomgeving creëren. Implementeer deze tips in je schoonmaakdiensten en maak een positief verschil.

| Gepubliceerd op: 01 augustus | Terug
Bel mij terug
{{error}}